«

»

A térkő előnye

Annak ellenére, hogy a térkövezés egyetlen hátránya, hogy a burkolómunka időigényes és lassú, s valamivel a költsége is magasabb, mint az egyszerű betonozásnak, az esztétikai élmény sokkal hangsúlyozottabb és ennek előnye megfizetethetetlen.

A térkő környezetbarát, végleges felbontása nem jár semmilyen környezetromboló hatással. Sem gépek nem kellenek hozzá, zajjal sem jár, betontörő kalapácsok sem kellenek, nem kell elhordani a betontörmeléket. A térkő teljes mértékben sérülésmentesen felszedhető, majd ugyanolyan pontossággal a régi formájában lerakható. Ekkor egyszerűen, sérülésmentesen felszedhető a térkövezés és a javítás után ugyanolyan pontossággal visszarakható. Ez főleg akkor jár előnyökkel, ha a térburkolat alatt eltörik a egy vezeték, s azt cserélni kellene.

A térkő biztosítja a talaj levegőzését, és a vízháztartás utánpótlását, mivel a fugák között a víz könnyen elfolyik. Emellett a nagy méretpontosságú kövek közötti szűk fugák miatt a gépjárművek kerékzaja lényegesen kisebb, mint betonozott, vagy aszfaltozott úton. A térkő biztonságos, csúszás-ellenállóképessége kiváló, és lerakása után azonnal terhelhető.

A térkő felülete nagy szilárdságú betonból készül, így képes ellenállni a fagyásnak is, ellentétben a beton felületekkel, amelyek a tél nyomán elporladnak, és a beton felső rétege szinte felsöpörhető. A térkő ezzel szemben a leghidegebb télnek is képes ellenállni.

Ez a tulajdonság a térkő gyártási technológiájának köszönhető, a térkő a gyárakban ellenőrzött körülmények között készül.