Térkő nagyszerű minőségben a Leier-től

Egyre többen szeretnének egy olyan kertet kialakítani, amiben az utakat már nem beton, hanem egy szép kövezett felület díszíti. Egyre népszerűbbek a mintás térkő kockák, melyekből különféle alakzatokat lehet kirakni. Egy autó beálló vagy valamilyen kis járda esetében tökéletes alkalmazható a térkő arra, hogy az megfelelően legyen burkolva.

A Leier egy nagyon sok fajta terméket forgalmazó cég, amelynek a kínálatában megtalálható a térkő is. Nagyon széles a választék, így mindenki a saját igényei szerint kiválaszthatja azt, amivel le szeretné burkolni a kertjét.

Érdemes megnézni a térkőről készített fényképeket is, hiszen ezeken lehet látni, hogy mégis milyen mintával rendelkeznek. Mindig négyzetméterben van meghatározva a Leier térkő ára, így könnyen ki lehet számítani azt, hogy mennyibe fog kerülni egy adott felületnek a lefedése.

Rendeljen ettől a cégtől térkövet, mert ennek a minősége is kiváló és az ára is teljesen elfogadható. A Leier munkatársai ki is szállítják a megrendelt mennyiséget, így Önnek nincsen gondja arra, hogy a térkő eljusson az otthonába.

Bővebb információk érdekében mindenképpen érdemes felkeresnie a Leier honlapját vagy valamelyik lerakatát, hogy ott pontos adatokhoz jusson az adott térkővel kapcsolatosan!

Ha járda építése előtt áll, akkor rendeljen teljesen fagyálló térkő kockákat, mert ezekkel nem lesz egyáltalán gondja!

Olyan magas színvonalú kiszolgálásban lesz része, hogy mindenkinek ajánlani fogja ezt a térkő fajtát. A Leier számára az Ön kívánsága parancs!

Semmelrock térkő a szép, stílusos kert kialakításához

Egy kertben az autó bejárót vagy a kis járdákat már nem kifejezetten csak betonnal lehet megoldani kedvező áron. Nagyon sok fajta térkő kapható az ismert márkák között, melyek közül az egyik a Semmelrock.

Egy nagyobb kapu beálló vagy a garázsig vezető útnak a lerakásához több négyzetméternyi térkőre van szükség. Így nem lényegtelen szempont az, hogy mennyire jön ki az egységár.

A mintás térkő, főleg a mediterrán típus a legkeresettebb, mely tényleg stílusos és nagyon szép részét fogja alkotni a kertnek.

A Semmelrock térkő lerakása úgy történik, mint az összes többi típusé. Kell készíteni egy homok, majd pedig egy kavics ágyat, melyre nagyon szorosan lehelyezik a térköveket és ezt egy speciális géppel bele ütik az elkészített felületbe. Akciós Semmelrock térkövek itt találhatók: http://tuzep.hofstadter.hu/terko.php , a típusok mellett térkő árakat is találhatnak.

Már nagyon sok fajta térkő közül lehet választani. Léteznek hullámos szélűek és négyzet alakúak is, melyek mindegyike más lerakási módszert követel meg. Mivel több színben kaphatóak, így lehet mintákat, feliratokat is kirakni a térkő segítségével. Így ha egy cég udvarát ilyennel rakják le, akkor abba ki lehet tenni a vállalkozás elnevezését is, ami biztosan feltűnő lesz.

Egyre többen a kocsi beállón kívül már a teraszukat is térkő segítségével burkolják le. Ez azért van, mert nem tud felfagyni, nem reped meg. Kiválóan dacol az időjárás viszontagságaival.

Nagyon ismert fajta a Semmelrock, melynek a nagy előnye az, hogy kedvező árú, nagyon jó minőségű és könnyen is lehet vele dolgozni. Ha teheti, vásároljon udvarába ilyen burkolatokat, melyek tényleg alkalmasak a járdák és kis utak, beállók építésére!

Különleges térkövek – A gránit

Mindenki ismeri a gránitot. A gránit egy homogén színárnyalatú, kemény ásványi kőzet, rendkívül fagyálló. A gránitot építőkőnek már az ókorban is használták, napjainkban azonban, elsősorban díszítőköveknek, térköveknek, sírköveknek, burkolóköveknek dolgozzák fel.

A gránit mind külső térkövezésre, burkolásra, mind belső díszítőelemként is felhasználható, gondoljunk csak a konyhapultok, bárpultok gránitlappal való burkolására. Mindemellett, járdák térkövezésére, utcák, terek térkövezésére is kiválóan alkalmas, valamint lépcsők, párkányok, a medencék körüli gránitburkolások elegánssá, esztétikussá teszik a környezetet.

A gránit, homogén, vastagságában vágható, szabályos alakzatban stokkolt, lángkezelt, homokfúvott, vagy akár csiszolt felülettel is kapható. Kiválóan alkalmazható kültéren. Vagy akár a porfirból lerakott térkő betétjeként, térelválasztóként is megállja a helyét. Esztétikus, és időtálló. Ha valaki gránitra gondol, mégis leginkább a sírkövek, és annak díszítőelemei jutnak eszébe róla. Holott a gránit térkövezés, maga az ásványi kőzet adta elegancia révén nagyon értékessé tehet egy egész parkot, teret, vagy városrészt.

Ahogyan a lakásban alkalmazott díszítőelem is feldobja, és megemeli természetessége révén mind a belső tér, mind a bútorok fényét, és minőségét. Térkőként alkalmazva, legkedveltebb hazánkban a gránit kockakő, ami a homogén színéből adódóan diszkrét és egyszerűen elegáns burkolatot ad akár egy utcának, térnek, kertnek, vagy udvarnak.

Térkő különlegességek – A kvarcit

Egy nagyon különleges ásványi kőzetről van szó. Üledékes, kvarc alapú metamorf kőzet. A kvarcit tömör és finomszemcsés. Homokkőből keletkezett, ám mivel metamorfikus folyamatok során jön létre, így a homokkőnél jóval keményebb, és erősebb is. Első ránézésre a homokkőhöz nagyon hasonló kőzetnek tekinthetjük, ami viszont csak félig-meddig állja meg a helyét.

Mivel homokkőből keletkezett, átalakult, átkristályosodott kőzetről beszélünk, ezért változatos színvilággal rendelkezik. Különböző színekben fordul elő a természetben, kvarctartalma miatt pedig csillámos. Ismerünk sárga kvarcitot, rózsaszín kvarcitot, fehér kvarcitot, olívazöld kvarcitot, mogyoróbarna kvarcitot, fekete kvarcitot, világosszürke kvarcitot, rozsdásszürke kvarcitot.

A kvarcittömbök kifejtése után, már a bányában szétfejtik kisebb természetes darabokra a kvarcitot, és külön osztályozzák, vastagság szerint.  Legelőnyösebb tulajdonsága, hogy fagyálló és a különböző savakkal és sókkal szemben ellenálló. A kvarcit felszíne teljesen csúszásmentes, így akár mindennapos használat mellett padlóburkolatnak is ajánlott, de díszítő jelleggel falburkolatnak is javasolt kültérre és beltérre egyaránt.

Mivel lemezes szerkezetű, és felülete hasított, ezért enyhén rusztikus benyomást kelt. A metamorfózis mértékétől függően, kültérben térkövezésre, kerti gyalogutak, udvarok járdáit lehet elegánssá tenni vele. Elsősorban a mediterrán stílus kedvelői között lehet népszerű térkő. Értékesítése általában szabálytalan alakú, és méretre vágott formában történik.

A térkő előnye

Annak ellenére, hogy a térkövezés egyetlen hátránya, hogy a burkolómunka időigényes és lassú, s valamivel a költsége is magasabb, mint az egyszerű betonozásnak, az esztétikai élmény sokkal hangsúlyozottabb és ennek előnye megfizetethetetlen.

A térkő környezetbarát, végleges felbontása nem jár semmilyen környezetromboló hatással. Sem gépek nem kellenek hozzá, zajjal sem jár, betontörő kalapácsok sem kellenek, nem kell elhordani a betontörmeléket. A térkő teljes mértékben sérülésmentesen felszedhető, majd ugyanolyan pontossággal a régi formájában lerakható. Ekkor egyszerűen, sérülésmentesen felszedhető a térkövezés és a javítás után ugyanolyan pontossággal visszarakható. Ez főleg akkor jár előnyökkel, ha a térburkolat alatt eltörik a egy vezeték, s azt cserélni kellene.

A térkő biztosítja a talaj levegőzését, és a vízháztartás utánpótlását, mivel a fugák között a víz könnyen elfolyik. Emellett a nagy méretpontosságú kövek közötti szűk fugák miatt a gépjárművek kerékzaja lényegesen kisebb, mint betonozott, vagy aszfaltozott úton. A térkő biztonságos, csúszás-ellenállóképessége kiváló, és lerakása után azonnal terhelhető.

A térkő felülete nagy szilárdságú betonból készül, így képes ellenállni a fagyásnak is, ellentétben a beton felületekkel, amelyek a tél nyomán elporladnak, és a beton felső rétege szinte felsöpörhető. A térkő ezzel szemben a leghidegebb télnek is képes ellenállni.

Ez a tulajdonság a térkő gyártási technológiájának köszönhető, a térkő a gyárakban ellenőrzött körülmények között készül.

További térkövek «